Corine - De Examenbus

Kun je jezelf in het kort voorstellen?

Mijn naam is Corine en ik woon al een aantal jaar samen met mijn vriend in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik niet uit het westen, maar ben ik opgegroeid in het mooie dorpje Leek in Groningen. Het grappige is dat het logo van Hoffelijk afstamt van een poort en je raadt het misschien al, het is de poort van Landgoed Nienoord in Leek! Zo zie je maar wat een kleine wereld het soms is.

Mijn achtergrond ligt niet in de financiële wereld, want ik heb iets heel anders gestudeerd, namelijk Kunsten, Cultuur & Media aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Na een korte periode van het ontwikkelen en geven van lessen en workshops in de kunsteducatie heb ik voor een andere richting gekozen. Hoewel Hoffelijk ook een opleider is, is de branche heel anders, maar ik werk hier nu al vier jaar met heel veel plezier.

In 2015 ben ik begonnen op de afdeling waar we diploma’s controleerden in het e-Portfolio en via relatiebeheer ben ik coördinator geworden van onder andere onze mooie Examenbus. Dit doe ik inmiddels alweer ruim anderhalf jaar vol enthousiasme. Plannen en organiseren in combinatie met klantcontact heb ik altijd leuk gevonden, dus ideaal voor de bus!

Wat maakt voor jou de Examenbus zo speciaal?

De Examenbus is speciaal, omdat het niet een standaard examenlokaal is maar een examenlokaal op wielen. Er komt echt iets unieks aanrijden! Sinds april 2017 heeft de bus neutrale bestickering waardoor voor elke partij gepersonaliseerde branding mogelijk is. Elke dag met de Examenbus is hierdoor anders. Sinds vorig jaar hebben we naast financiële bedrijven ook steeds meer andere organisaties die gebruik willen maken van de bus. Het is ook een ideale oplossing voor gebrek aan examenruimte, de bus staat voor de deur (op een parkeerterrein) en het kost je medewerkers vrijwel geen reistijd en -kosten.

Wat is je meest memorabele moment met de Examenbus?

Eigenlijk hebben we die dagelijks. Door de korte lijnen en nauwe samenwerking met Fred en Erwin hebben we meerdere keren de bus snel ergens in kunnen zetten toen er examenplekken nodig waren. Even de locatie bellen dat we eraan kwamen en binnen twee uur stond alles klaar zodat iedereen alsnog het examen kon maken. Dat is toch geweldig!

Een ander fantastisch moment was toen de bus letterlijk ‘op’ de Koopgoot in Rotterdam stond, als eyecatcher voor de onderwijsbeurs SURF. Ik ben ontzettend trots dat we dat voor elkaar hebben gekregen!

Hoe zie jij de toekomst van de Examenbus voor je?

In de toekomst wil ik dat we binnen de financiële branche groter worden en we steeds meer partijen aan onze bus kunnen verbinden. Daarnaast wil ik de Examenbus voor nog meer partijen buiten de financiële branche inzetten. Je kunt hierbij denken aan partijen die andere examens of assessments afnemen. Naast examens is de bus ook inzetbaar bij een tekort aan trainingsruimtes. Het kan allemaal. Heb je examenplekken nodig? Schroom niet en neem contact met ons op. We staan voor je klaar!

 

Maak ook kennis met Erwin en Fred.

Home