Fred - De Examenbus

Kun je jezelf in het kort voorstellen?

“Mijn naam is Fred Nieuwenhuis. Geen meneer of u. Nee, gewoon Fred.

Getrouwd met Conny en trotse vader van onze zoon Glenn. Opgegroeid in het mooie Twente, als zoon van een rijschoolhouder. Daardoor al vroeg in contact gekomen met kandidaten, opleiden en met examenspanningen. Als militair chauffeur heb ik met volle overtuiging en op alle grote voertuigen mijn dienstplicht gedaan. Als touringcarchauffeur/reisleider, heb ik mijn gasten de mooiste plekjes van Europa laten zien. Van de Noordkaap tot Zuid-Italië en van Londen tot diep in de Balkan. De verantwoording willen en kunnen dragen om je gasten een onvergetelijke en zorgeloze reis te laten beleven is de ultieme uitdaging en geeft zoveel voldoening. De blik in de ogen, als je afscheid neemt. De dankbaarheid en de waardering, daar heb ik het voor gedaan. Ruim 30 jaar.

Na die periode heb ik nog zes jaar gewerkt als lijndienstchauffeur. Prima werkgever, maar geen arbeidsvreugde, geen voldoening, geen gevoel van de verantwoording hebben, zoals ik had in mijn periode als touringcarchauffeur én geen uitdaging. Tijd voor iets nieuws! Ik vond een advertentie via Indeed; Hoffelijk: “We zoeken een buschauffeur op onze Examenbus, die ook toezichthouder zal zijn.” Dat moment is ruim drie jaar geleden…”

Wat maakt voor jou de Examenbus zo speciaal?

“Het speciale van de Examenbus is heel eenvoudig. Iedere persoon die examen moet, of mag doen, is gespannen. Hetzij ‘prestige’ of ‘moeten’. Je wilt voor jezelf die uitdaging aangaan (prestige); je toekomst hangt ervan af (moeten).

“Verdikkeme, mijn examenlocatie ligt op 150 km hier vandaan… En dan ook nog om 09.30 uur beginnen. Files onderweg? Pech met de auto? Storingen bij de NS?” Etcetera, etcetera.

Geen zorgen… Wij hebben de Examenbus. Wij ontzorgen je. Wij komen naar je toe. Bij jou in de buurt. Wij regelen dat je in onze comfortabele examenlocatie je examen kunt doen. Je krijgt alle uitleg die belangrijk is voor je examen. Het enige wat je zelf moet doen is op tijd zijn en je geldige ID meenemen. Je bent onze gast, we weten wat je doormaakt en we zorgen voor je!”

Wat is je meest memorabele moment met de Examenbus?

“Memorabele momenten? Legio… Ik heb al heel veel gasten in onze Examenbus gehad. Ik heb geen kennis van de examenstof, maar ik heb wel een beetje mensenkennis. Voor iedere examensessie kijk ik de gastenlijst na. Ik heb dan inzicht of iemand nieuw is of al vaker op examen is geweest voor verschillende examens. Als een examenkandidaat drie of vier keer voor hetzelfde examen opgaat, dan is er iets niet in orde. Ik probeer er via een kort gesprek achter te komen of er een probleem is. Iemand op het gemak stellen is het minste wat ik kan doen.

Alle kleine beetjes helpen. Hoor je iemand meerdere malen hoesten? …Een bekertje water! Is iemand aan het niezen en geen zakdoek? …Een stukje keukenrol! In onze Examenbus doen we wat de Examenkamer van ons vraagt. We trekken niemand voor. We houden ons aan de gestelde regels. We zijn zakelijk en vriendelijk, maar we zijn ook menselijk. Een brede glimlach als iemand een positieve uitslag krijgt. Even meelopen naar buiten (als het kan) om teleurstelling te delen. Dat maakt het verschil.”

Hoe zie jij de toekomst van de Examenbus voor je?

“Met mijn collega’s Corine en Erwin is het fantastisch werken. We zitten op één lijn met dezelfde passie voor dit mooie project.

Er is zoveel veranderd sinds 1 april 2015, toen ik bij Hoffelijk begon. Zoveel afdelingen binnen Hoffelijk die zich bezighouden met ons project. Fantastisch. We zijn nu zover dat we met de Examenbus en de mobiele sets, alles kunnen behappen. Met de Examenbus staan we op vaste locaties en bij organisaties voor de deur (incompany examineren).

Ik ben 57. Ik ben trots op dit bedrijf en op de Examenbus. Ik ben vol vertrouwen dat de Examenbus nog een mooie toekomst heeft. Waarom? Omdat Wesley er toekomst in heeft gezien en ik daar voor 110% op vertrouw.

Mijn naam is Fred Nieuwenhuis. Geen meneer of u. Nee, gewoon Fred.”

 

Maak ook kennis met Corine en Erwin.

HOME